Mediation

Mediation wil vastgelopen relaties of samenwerkingsverbanden weer in beweging brengen. De mediator zet zijn deskundigheid in om bij voorbeeld elkaars diepere motieven te ontdekken,  of belangen achter standpunten, gekwetstheid achter boosheid ed.

Samen worden mogelijke oplossingen onderzocht zodat ‘ partijen’ zelf hun eigen keuze kunnen maken . De church-mediator heeft daarbij oog voor de motieven van het geloof. Er kan worden gewerkt met persoonlijke en gezamenlijke gesprekken. Partijen geven zelf aan hoe ze verder willen gaan.

Afhankelijk van het onderwerp, kunnen enkele gesprekken al een positief resultaat hebben. Voorwaarden zijn o.a. vrijwilligheid, vertrouwelijkheid en bereidheid om aan een verbetering te willen werken. Een groot voordeel van mediation is dat partijen geen oplossing door een derde zoals rechter of commissie ‘opgelegd’ krijgen. Men zoekt zelf  wegen om uit een impasse te komen. Juist die eigen betrokkenheid werkt stimulerend en is in verhouding met andere ‘oplossingen’ veel sneller en goedkoper en meer doeltreffend.

Hieronder vindt u de lijst met PCM leden deze dienst aanbieden. Voor een keuze kunt contact opnemen met het PCM-bureau.

> Zie de lijst voor PCM mediators gespecialiseerd in Mediation

Secured By miniOrange